FOTO Încă o biserică sfințită de ÎPS Teofan, astăzi, în județul Botoșani. Credincioșii trec cu toată familia prin Sfântul Altar

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a oficiat duminică slujba de sfințire a  Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Unguroaia- comuna Cristești.  Cu această ocazie, credincioșii pot trece cu toată familia prin Sfântul Altar. Zeci de persoane l-au întâmpinat pe ÎPS Teofan și au asistat la slujbă.

De asemenea, duminică se va săvârși sfințirea “Troiței Martirilor’’ de la Penitenciarul Botoșani, ridicată în memoria celor ce au suferit în închisoare la Botoșani în perioada 1952-1964, pentru idealuri de dreptate, adevăr și credință sfântă, transmite printr-un comunicat Penitenciarul Botoșani.

Evenimentul va avea loc în curtea exterioară a unității, începând cu ora 15.00 și va fi onorat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și distinși oaspeți. De asemenea, vor participa foști directori care au condus această unitate în ultimii 30 de ani, reputați profesori specialiști în istorie care vor susține alocuțiuni, precum și angajați ai așezământului de detenție. Fiind o manifestare ce se desfășoară în afara spațiului de deținere, accesul este liber tuturor persoanelor interesate să participe la eveniment.

Foto: Facebook/ Marius H.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *