O mămică cu doi copii din Botoșani trece prin clipe dramatice. Nu are nici măcar cu ce să își ducă fetița la spital și are nevoie urgent de ajutor

O mamă cu doi copii, dintre care unul bolnav, din comuna Manoleasa, trece prin clipe disperate. Ionela Pușcașu are în grijă o fetiță de trei ani și un băiat de șase ani. Copila a fost încadrată cu un grad de handicap, „are o găurică la inimă și glaucom la ochișori”, spune mămica. Ultima dată a fost cu fetița la un control în urmă cu doi ani, chiar dacă copila are avea nevoie urgentă de un control medical. Mama abia își permite să îi ia cele necesare.

„Nu am fost că nu am avut posibilitate. Pe el (băiețelul) nu am cu cine să îl las”, a spus femeia.

Fetița nu poate mânca, este hrănită printr-o sondă. Din alocație și ajutorul pentru fetiță, mămica abia reușește să le cumpere cele necesare copilașilor și să plătească utilitățile.

„Aș avea nevoie de pampers, seringi, siropuri pentru ea pentru că răcește foarte des, face temperatură.”, spune, plină de durere, femeia.

Tatăl copiilor se află după gratii așa că nici vorbă să aibă spijin din partea lui.

„Anul trecut voiam să dau copiii la centru pentru că domnul de aici voia să vândă casa și am zis să pot să merg la muncă ca să pot să îmi cumpăr o căsuță a mea”, a spus Ionela Pușcașu.

Nu s-a îndurat însă, nu suportă să stea departe de ei și face tot posibilul să îi protejeze și să îi educe așa cum știe mai bine. Împreună cu cei doi copilași, femeia stă într-o locuință cu chirie. Cei care vor să o ajute, din puținul lor, pot face donații în conturile asociației „Sfântul Ioan Iacob de la Crăiniceni”, specifind numele ei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *