FOTO! Se toarnă asfalt pe o porțiune de drum din județul Botoșani

Lucrările la Drumul Mănăstirilor avansează în graficul stabilit, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Potrivit sursei citate, constructorul toarnă primul strat de asfalt pe sectorul de trei kilometri dintre Mănăstirea Vorona și Mănăstirea Sihăstria Voronei,

Pe cel de al doilea sector din pădure, se continuă lucrările de supralărgire și stabilizare a căii de rulare, precum și cele la podețele transversale, susține sursa citată.
Pe sectorul dintre Pădureni și până la ieșirea din Oneaga se lucrează la șanțuri, podețe și accesele pe proprietăți. Prin realizarea Drumului „Mănăstirilor” va fi pusă în valoare una dintre zonele cu cel mai mare potențial turistic.

Constructorul a demonstrat determinare și a promis că va finaliza lucrarea înainte de termenul prevăzut în contract, că, în această vară, toți cei 12,7 kilometri vor fi asfaltați. Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate și căutăm soluții pentru modernizarea fiecărui sector de drum, indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece la Consiliul Județean nu acesta este aspectul care contează, ci doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul”, a precizat Doina Federovici.

Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *