Două slujbe oficiate, astăzi, la Botoşani, de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, va oficia, duminică, două slujbe la Botoşani. Duminică dimineaţă, înaltul prelat va sfinți Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din satul Unguroaia- comuna Cristești.  Cu această ocazie, credincioșii vor putea trece cu toată familia prin Sfântul Altar.

De asemenea, duminică se va săvârși sfințirea “Troiței Martirilor’’ de la Penitenciarul Botoșani, ridicată în memoria celor ce au suferit în închisoare la Botoșani în perioada 1952-1964, pentru idealuri de dreptate, adevăr și credință sfântă, transmite printr-un comunicat Penitenciarul Botoșani.

Evenimentul va avea loc în curtea exterioară a unității, începând cu ora 15.00 și va fi onorat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și distinși oaspeți. De asemenea, vor participa foști directori care au condus această unitate în ultimii 30 de ani, reputați profesori specialiști în istorie care vor susține alocuțiuni, precum și angajați ai așezământului de detenție.

Fiind o manifestare ce se desfășoară în afara spațiului de deținere, accesul este liber tuturor persoanelor interesate să participe la eveniment, mai precizează sursa citată.

 

VIDEO ÎPS Teofan a sfințit, astăzi, o biserică din Botoșani. Zeci de credincioși l-au întâmpinat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com