Unul dintre copiii răniți în accidentul cu zece victime de la Botoșani, trimis în stare gravă la Iași

Unul dintre copiii răniți în accidentul cu zece victime care a avut loc, chiar de Ziua Copilului, în comuna George Enescu din județul Botoșani, a fost trimis în stare gravă la Iași. Este vorba despre un băiețel de nouă ani, care a suferit un traumatism cranio cerebral acut deschis, iar medicii botoșăneni au decis să îl trimită la Spitalul de Neurochirurgie Iași.

Micuțul se afla în autoturismul Ford alături de părinții și frații săi când s-a produs nefericitul eveniment.

Șoferii implicați în accidentul soldat cu zece răniți care a avut loc, miercuri, în județul Botoșani au 27 de ani și, respectiv, 61 de ani. Potrivit polițiștilor, accidentul rutier a avut loc pe Drumul Județean DJ 291 D, în comuna George Enescu.

„Din verificările efectuate până în acest moment a rezultat faptul că două autoturisme, conduse de doi bărbați de 27, respectiv 61 de ani, care se deplasau din sensuri opuse, au intrat în coliziune frontală. Niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influența băuturilor alcoolice”, precizează purtătorul de cuvânt al Poliției Botoșani, Delia Nenișcu.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, la sosirea forțelor de intervenție, șoferul uneia dintre mașini era încarcerat, iar celelalte victime erau ieșite din autoturisme. Toate persoanele erau conștiente.

Pompierii au extras victima, care a fost preluată de un echipaj de prim ajutor. Și celelalte persoane au fost evaluate la fața locului. Echipajele medicale au decis ca acestea să fie transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pompierii au acționat și pentru înlăturarea elementelor de caroserie de pe partea carosabilă, astfel încât circulația să se desfășoare în condiții de siguranță, dar și pentru înlăturarea pericolului de izbucnire a unui incendiu, fiind deconectate bornele bateriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *