Se scumpesc biletele de tren de la 1 iulie! Care sunt noile tarife

CFR- Gara - BotosaniVeşti proaste pentru clienţii CFR Călători. De la 1 iulie se scumpesc biletele de tren iar creşterile nu sunt deloc de neglijat. Biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie 2022, o scumpire care se va aplica tuturor operatorilor de transport feroviar de persoane din România.

Majorarea vine în contextul în care CFR Călători a solicitat acest lucru în bugetul pe anul 2022. Motivul invocat ar fi că se confruntă cu o creștere a prețurilor la energia electrică.

Important de precizat este că scumpirea biletelor de tren va fi luată de către Autoritatea Feroviară și se va aplica pentru toate companiile din acest sector. Cât de mult înseamnă această scumpire? De exemplu, dacă acum, pentru ruta București-Brașov, plătești 50 de lei, de la 1 iulie biletul va costa 60 de lei, adică cu 10 lei în plus.

Dacă un bilete de tren pe ruta București-Constanța costă acum 60 de lei, de la 1 iulie va ajunge să coste în jur de 72 de lei. Scumpiri similare vor aplica și cei 5 operatori privați de transport feroviar de călători. Ultima majorare de tarife la CFR Călători a fost făcută în anul 2013.

Sursa: antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com