Sume consistente plătite angajatorilor din Botoșani afectați de pandemie. Cât a decontat statul în primul trimestru al acestui an

Aproape două milioane lei au fost plătite în primul trimestru al acestui an de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani în contul angajatorilor care au avut activitatea afectată de pandemia COVID 19. Este vorba de 342 de beneficiari ai indemnizației de sprijin COVID-19, care au PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, ori avocați sau persoane cu drepturi de autor.

Astfel, în perioada amintită, au fost 285 de cereri pentru PFA, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale care au primit indemnizație pentru întrerupere temporară de activitate în valoare totală de peste 1,7 milioane lei. De asemenea, pentru alți 29 de profesioniști care au depus cereri în baza OUG 111/2021 s-a decontat 114.000 lei. iar pentru alți 28 s-au plătit 166.000 lei în baza OUG 2/2022.

Printre cei care au beneficiat de ajutor din partea statului s-au numărat și câțiva artiști, dar și un avocat. Indemnizațiile s-au acordat pentru cei care au avut activitatea întreruptă total sau parțial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *