FOTO Liceenii de la Seminarul Teologic din Dorohoi, învățați de pompieri cum să acorde primul ajutor și cum să se comporte în situații critice

Să știi să te ferești de situații critice este foarte important. La fel de important este să știi să acorzi primul ajutor sau cum să te comporți în situații de urgență fie că este vorba de incendii, inundații, cutremur sau de descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Lecțiile, care cu siguranță îi vor ajuta la momentul potrivit, au fost predate astăzi, de pompieri elevilor de la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din municipiul Dorohoi, informează printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani

Salvatorii au amenajat în curtea seminarului trei ateliere de lucru, respectiv de acordare a prim-ajutor, descarcerare și pirotehnic.
Al patrulea atelier, cel de informare preventivă, a fost organizat în interiorul unei săli de clasă. Împărţiți pe echipe, elevii au trecut, rând pe rând, pe la fìecare atelier. Au învățat cum să acorde primul ajutor calificat, folosind manechine, cum să procedeze în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodată și cum să se comporte în diferite situații critice. Totodată, au aflat la ce folosește fiecare autospecială și accesoriu.

Au vizionat materialele informative din cadrul campaniilor naționale : „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „F.O.C. – Flăcările Omoară Copiii”, „Nu tremur la cutremur” și „Ai grija de cea mai mare grijă a ta – siguranța copilului!”. Salvatorii botoșăneni au răspuns invitației Arhiepiscopiei Iașilor. Activitatea s-a desfășurat în baza baza protocolului de colaborare încheiat între ISU Botoșani și Arhiepiscopia Iașilor.
La activitate a participat și Nicoleta Hangan, voluntar în cadrul programului național „Salvatori din pasiune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *