Botoșăneanul care a încercat să își bată joc de o copilă de 14 ani rămâne după gratii. Decizie a instanței în cazul său!

Botoșăneanul care a încercat să violeze o fetiță de 14 ani va mai sta după gratii încă minim 30 de zile. Este vorba de Vasile Ignat, din localitatea Stăuceni, care a primit, vineri, un nou mandat de arestare preventivă. Judecătoria Botoșani a admis propunerea procurorilor privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele său sub acuzațiile de agresiune sexuală în formă continuată și tentativă de viol în formă continuată.

Individul a cerut instanței să înlocuiască măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă judecătorii botoșăneni au respins această solicitare.

Bărbatul de 44 de ani este acuzat că, în vara anului trecut, a dus-o pe fetița de 14 ani la o stână de pe raza localității și ar fi încercat de două ori să o violeze într-o rulotă amplasată acolo.

Faptele s-au întâmplat după ce anterior, din luna decembrie 2019 până în martie 2020, când fata nu avea decât 12-13 ani, bărbatul ar fi adoptat în mod repetat față de minoră, care e și rudă cu el, comportantmete cu conotații sexuale, precum atingeri în zone intime.

Solutia pe scurt:

Respinge cererea formulată de inculpatul IV de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, formulată în dosarul nr. 1450/P/2022, de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului IV. În baza art. 236 alin. 1 Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 1 lit. a, alin. 2 Cod procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpatului IV, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de agresiune sexuală în formă continuată, prev. şi ped. de art. 219 alin. 2 lit. b şi c Cod penal şi tentativă la viol în formă continuată (2 acte materiale), prev. de art. 32 rap. la art. 218 alin.1 şi alin.3 lit. b şi c din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 35 alin. 1 şi art. 38 alin. 1 Cod penal, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 9/UP/01.05.2022, emis în dosarul nr. 5559/193/2022 al Judecătoriei Botoşani, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 31.05.2022 şi până la data de 29.06.2022, inclusiv. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 20.05.2022.

Caz cutremurător! Un bărbat din Botoșani a încercat să violeze o copilă. Botoșăneanul, reținut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com