Un copil de cinci ani din Botoșani a băut insecticid și a ajuns la spital. Cum trebuie să procedeze părinții în astfel de situații

ambulanta, sectia de pediatrie, stiri, botosaniUn copil de cinci ani dintr-o familie din județul Botoșani a ajuns la spital după ce a băut insecticid. Băiețelul a crezut că este suc în recipientul găsit și a luat o înghițitură. A fost de ajuns pentru ca părinții, speriați să intre în alertă. Tatăl l-a urcat imediat în mașină și l-a dus la spital.

Între timp a sunat la 112, iar un echipaj medical a pornit spre el, întâlnindu-se pe drum. Ajuns la spital, copilul a primit îngrijirile medicale necesare și acum este în afara oricărui pericol.

Recomandarea medicului

Potrivit medicului Cătălin Mihailiuc, principalul lucru pe care îl pot face părinții în momentul în care copilașul a înghițit un lichid toxic este să apeleze la un doctor.

„Ca o recomandare, ce ar trebui de făcut în momentul în care surprindem un asemenea eveniment nu în toate cazurile provocarea de vărsături este indicată având în vedere că în momentul în care îi provoci vărsătura practic substanța nocivă ingerată de copil o recirculezi, ca să spun așa, pe tubul digestiv. Așa,  groso- modo ca să spunem, principalul lucru pe care îl pot face părinții este, în măsura în care se poate, să administreze lichide copilului, în cantitate cât mai mare, cât poate înghiți copilul, începând de la apă, lapte, suc, compot”, a declarat medicul șef al centrului de primiri urgențe de la Pediatrie, Cătălin Mihailiuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *