FOTO! Incendiu într-o gospodărie din județul Botoșani. Focul, declanșat de un copil de 6 ani

Un copil de 6 ani, din județul Botoșani, s-a jucat cu chibriturile și a incendiat o anexă a gospodăriei. Evenimentul a avut loc, sâmbătă, în localitatea Sarafinești.

A profitat că mama era ocupată cu treaba în gospodărie și s-a jucat cu chibriturile într-o magazie de lângă casă. Într-o clipă de neatenție, bunurile din interior s-au aprins. Flăcările s-au extins cu repeziciune și la acoperișul clădirii”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Chemați în ajutor, pompierii de la Detașamentul Botoșani au ajuns la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă și au stins incendiul în limitele găsite. A fost protejată de foc locuința.

Focul îi fascinează pe copii. Brichete, lumânări sau chibrituri sunt lucruri pe care ei le văd ca pe un mijloc de a experimenta. O joacă nevinovată însă, se poate transforma într-un incendiu de proporții, susțin reprezentnații ISU.

La nivel național, dar și în Botoșani, au fost cazuri în care copiii și-au pierdut viața în infernul provocat chiar de ei. Din fericire, în ultimii ani, în județul nostru am fost feriți de astfel de tragedii, însă trebuie să fim, în continuare, precauți.

”Vorbiți cu cei mici despre pericolul focului și explicați-le ce se poate întâmpla dacă se joacă cu brichete sau chibrituri, în casă sau în gospodărie. Ei trebuie să cunoască riscurile la care se expun și să înțeleagă de ce le este interzis să folosească astfel de obiecte. Un simplu “Nu ai voie!” le poate stârni și mai mult curiozitatea și de aceea este foarte important să avem grijă de ei și chiar să le dăm exemple de situații care se pot întâmpla”, precizeaza ISU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *