Deficit de medici la UPU Botoșani. Directorul spitalului: Și 10 dacă ar veni ne-am echilibra, dar măcar cinci

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Botoșani se confruntă în continuare cu un deficit de medici. Potrivit directorului unității spitalicești Doina Caba, ar fi nevoie de zece medici pentru medicina de urgență.

„Mai avem încă mare deficit de medici de medicină de urgență. Și zece dacă ar veni ne-am echilibra, dar măcar cinci medici de medicină de urgență ne-ar trebui nouă acum. De când am venit nu am reușit să încadrez nici un medic de medicină de urgență”, a declarat, la Tele M, Doina Caba.

Potrivit acesteia, medicina de urgență este grea, adresabilitatea la UPU este foarte mare și atunci puțini sunt medicii care aleg să lucreze pe acest palier.

Despre lipsa medicilor de la urgențe a vorbit și șefa UPU- SMURD Botoșani, Ramona Guraliuc, care a spus că din cauza lipsei de personal medicii abia reușesc să acopere gărzile.

Menționez faptul că avem trei linii de gardă, două pentru serviciul de urgență și unul pe ambulanța de terapie intensivă mobilă, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24. Este evident că ne este foarte greu. Plus că de ce să nu recunosc că dintre noi am dezvoltat și această patologie, am intrat și în izolare”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă din ianuarie a.c.,  Ramona Guraliuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *