FOTO Fostă fabrică din Dorohoi, demolată. Amendă de 30.000 lei după demolarea construcției

O societate a fost amendată de Garda de Mediu Botoșani cu 30.000 lei după demolarea unei construcții din municipiul Dorohoi. Este vorba despre fostul sediu al societății Porțelanul din Dorohoi. Operatorul economic nu a notificat în prealabil Agentia pentru Protectia Mediului Botosani „cu privire la schimbarea titularului amplasamentului, nu a solicitat și nu a obținut acte de reglementare emise de Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, conform prevederilor legale, pentru desființarea parțială a clădirilor înscrise în cartea funciară”, precizează Garda de Mediu.

De asemenea, operatorul econimic nu deține evidența deșeurilor generate pe amplasament (deșeuri din beton, deșeuri de fier, deșeuri de policarbonat și deșeuri de sticlă) și nici contracte de valorificare a acestora.

„Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit în sarcina operatorului economic patru măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora, iar la termenul scadent se va transmite la GNM Comisariatul Județean Botoșani dovada realizării măsurilor impuse. S-au aplicat două sancțiuni principale: o amendă de 30.000 lei pentru că nu a solicitat şi nu a obţinut acte de reglementare, conform prevederilor legale și un avertisment pentru faptul că în termen de 60 de zile de la data semnării/emiterii documentului care atestă schimbarea titularului activităţii nu a transmit în scris autorităţii competente pentru protecţia mediului obligaţiile asumate privind protecţia mediului, printr-un document certificat pentru conformitate cu originalul”, arată Garda de Mediu.

One thought on “FOTO Fostă fabrică din Dorohoi, demolată. Amendă de 30.000 lei după demolarea construcției

  1. Se impune ca organele competente si anume politia locala, primaria, parchetul si DIiCOT sa intervina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *