Șofer din Botoșani reținut după ce a fost prins de două ori băut la volan, în aceeași zi

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Botoșani a fost reținut, luni, de polițiștii din județul Mehedinți după ce a fost prins de două ori băut la volan în aceeași zi. Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, polițistii din Vânju-Mare au depistat, duminică, în trafic, un bărbat, de 41 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii după ce a consumat băuturi alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 1.51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, botoșăneanul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat recoltarea.

În aceeași zi, la ora 15.40, botoșăneanul de 41 de ani a fost depistat, din nou, de polițiștii din cadrul Poliției Oraș Vânju-Mare în timp ce conducea autoturismul pe strada Republicii, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată, iar, în urma testării cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a i se recolta mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de șofer s-a luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vânju Mare cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

„În cauză, cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *