Guvernul a decis. Se înființează încă o autoritate de stat. Peste 300 de posturi, finanțate cu bani publici

Guvernul va da undă verde înființării Autorității Naționale pentru Promovarea Investițiilor (ANPI). Decizia se va lua printr-o Hotărâre de Guvern, potrivit Capital.ro. Sursa citată a arătat că noua autoritate era pregătită pentru un lider PNL, mai exact pentru Sebastian Burduja, însă acesta a primit între timp funcția de ministru la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

“Așa că, nemaifiind grabă pentru satisfacerea dorințelor de afirmare în Executiv ale șefului de la PNL sector 1, HG-ul privind înființarea ANPI a fost “temporizat”. Conform surselor noastre, se negociază pozițiile de conducere din noua Autoritate, mai ales că mandatele vor fi pentru 5 ani”, scrie Evz.ro.

Dispare Direcția Investiții Străine din Ministerul Economiei

Potrivit hotărârii de Guvern, se înființează Agenția Română pentru Promovarea Investițiilor, ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului, prin reorganizarea Direcției Investiții Străine din cadrul Ministerului Economiei, care își încetează activitatea, respectiv prin preluarea unor atribuții ale Departamentului Comerț Exterior din cadrul Ministerului Economiei.

ANPI va răspunde de aplicarea politicii Guvernului pentru promovarea exportului produselor și serviciilor românești, respectiv pentru promovarea și atragerea investițiilor străine directe și de portofoliu în România. Funcțiile ARPI sunt, printre altele, de strategie, de reglementare și sinteză, de control și monitorizare, de reprezentare, de autoritate de stat precum și de promovare a României, a destinațiilor economice naționale și a brandului economic național.

Incredibil ce i-a făcut un medic din Botoșani unei judecătoare din gelozie. „Mi-a produs o stare de temere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *