Topul șoferilor cu cele mai ridicate alcoolemii. Fenomenul conducerii sub influența alcoolului devine periculos

etilotest, politist, stiri, condamnare, judecatorie, alcoolemieUn bărbat în vârstă de 40 de ani, din județul Botoșani, a depășit orice record în ceea ce privește alcoolemia la volan. Botoșăneanul a fost depistat cu o alcoolemie de 3,56 grame/litru de alcool pur în sânge. El a fost oprit de polițiști pe drumul județean DJ 208H, pe raza satului Dracșani, iar când a suflat în etilostest avea 1,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, la prima probă de sânge, alcoolemia a fost stabilită la 3,56 grame/litru de alcool pur în sânge.

Pe locul al doilea se află un alt bărbat, de 52 de ani, care a fost prins conducând pe strada Primăverii din municipiu cu o alcoolemie de 3,46 g/litru.

Pe poziția a reaia a topului alcoolemiei la volan se regăsește tot un bărbat de 52 de ani, care a fost depistat conducând pe drumul județean DJ 208 I cu o alcoolemie de 3,45 g/l.

În ceea ce privește șoferițele, lider al clasamentului este o femeie care a fost prinsă conducând cu o alcoolemie în sânge de 3,11 g/l.

Toate cele patru persoane au fost trimise în judecată pentru conducerea sub influența alcoolului, dosarele acestora aflându-se pe rolul Judecătoriei Botoșani. Judecătorii pot dispune în cazul acestora pedepse de închisoare cu executare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *