FOTO Direcție din subordinea Primăriei Botoșani amendată de Garda de Mediu. Totul din cauza mașinilor ridicate de pe domeniul public

Direcția de Servicii Publice, Sport și Agrement, din subordinea Primăriei Botoșani, a fost amendată de Garda de Mediu Botoșani din cauza mașinilor ridicate de pe domeniul public.  Mai exact, din cauza modului în care au fost depozitate mașinile care au fost ridicate de angajații Primăriei. Comisarii Gărzii de Mediu au verificat amplasamentul de pe strada Codrului, nr.16, din municipiul Botoșani și au găsit 22 de mașini depozitate direct pe sol, în diverse stadii de degradare, majoritatea fără numere de înmatriculare.

În același timp, comisarii au descoperit că „nu se respectă și nu sunt îndeplinite condițiile minime necesare pentru colectare VSU, prevăzute de legislația specifică de mediu, respectiv: suprafețe impermeabile cu sisteme de colectare a scurgerilor, decantoare și dispozitive de curațare-degresare, echipamente pentru tratarea apei uzate, inclusiv a apei de ploaie etc”.

Totodată alte deșeuri din fier (semne de circulație, chioșcuri dezafectate de pe domeniul public), deșeuri de sticlă (globuri de la stâlpii de iluminat), deșeuri de lemn (de la coșurile stradale și de la băncile înlocuite de pe domeniul public), deșeuri de materiale plastice sunt depozitate direct pe sol.

Pentru deșeurile identificate pe amplasament nu există o evidență a acestora conform prevederilor legale. Pe o platforma betonată, s-au constatat urme de vopsea (sezonier se execută activități de vopsitorie a pieselor de mobilier stradal), fără a deține un punct de vedere emis de autoritatea competente de protecția mediului, dacă activitatea se supune sau nu procedurii de autorizare”, susțin comisarii Gărzii de Mediu.

Aceștia au stabilit o serie de măsuri pentru neconformitățile constatate și s-au aplicat două sancțiuni: o amendă de 50.000 lei pentru eliminarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate și un avertisment pentru lipsă evidență gestiune deșeuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *