Guvernul de la Kiev a aprobat deschiderea punctului de trecere a frontierei Diakivți- Racovăț

Guvernul de la Kiev a aprobat deschiderea PTF „Diakivți” (Racovăț pe partea românească) și „Krasnoilsk” din regiunea Cernăuți. Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a aprobat deschiderea punctelor de trecere a frontierei „Diakivți” și „Krasnoilsk” de la frontiera regiunii Cernăuți cu România, după reconstrucție, transmite Interfax-Ucraina. Premierul ucrainean Denis Șmigal a anunțat, în ședința de Guvern că Ucraina negociază și organizarea controlului comun de frontieră cu partea română la aceste puncte de control.

„Deschidem două noi puncte de control la granița cu România: „Diakivți” și „Krasnoilsk”, care vor ajuta la descărcarea traficului de frontieră. În plus, Ucraina negociază cu vecinii noștri europeni pentru a lansa puncte de control comun și control vamal comun, ceea ce va accelera și mai mult operațiunile vamale”, a declarat Șmigal la ședința de vine a Guvernului.

La rândul său, reprezentantul Cabinetului de Miniștri în Rada Supremă, Taras Melniciuk, a spus că aceste puncte de control sunt destinate circulației pietonilor și mașinilor, cu excepția transportului de marfă.

Sursa: bucpress.eu

Un primar din Botoșani cere redeschiderea vămii Racovăț. „Deschideți vama Racovăț! Deschideți sufletele pentru mii de familii care se luptă pentru supraviețuire!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *