Un primar din Botoșani cere redeschiderea vămii Racovăț. „Deschideți vama Racovăț! Deschideți sufletele pentru mii de familii care se luptă pentru supraviețuire!”

Un primar din județul Botoșani ia atitudine și solicită în mod public conducerii țării să redeschidă Vama Racovăț. Primarul comunei Pomârla, Dumitru Chelariu, susține că acest punct de trecere al frontierei este reabilitat și finalizat și ar ajuta enorm în aceste momente atât de grele pentru comunitatea ucraineană.

În aceste momente tragice pentru vecinii noștri ucraineni și pentru frații noștri români care locuiesc în Ucraina, facem apel la președintele țării împreună cu toți cei care dețin responsabilități în cadrul ministerelor ți instituțiilor de profil (vama, poliție de frontieră), să redeschidă punctul de trecere al frontierei Racovăț”, susține primarul.

Dumitru Chelariu susține că ponderea populației de naționalitate română în Ținutul Herței este de peste 93%, iar acest punct de frontieră ar ajuta foarte mult ca ucrainenii să ajungă mai ușor în România.

„Avem cu toții datoria morală să facem acest lucru. Vama Racovăț reprezintă poarta de intrare cea mai apropiată a fraților români despărțiți de alt eveniment tragic al istoriei. Vă implorăm, în numele miilor de români de cealaltă parte a graniței și în numele solidarității cu poporul ucrainean greu încercat în aceste momente: deschideți vama Racovăț! Deschideți sufletele pentru mii de familii care se luptă pentru supraviețuire”, este apelul primarului.

3 thoughts on “Un primar din Botoșani cere redeschiderea vămii Racovăț. „Deschideți vama Racovăț! Deschideți sufletele pentru mii de familii care se luptă pentru supraviețuire!”

  1. Habar nu are ce vorbeste. E usor sa dai din gura cand nimic nu ai a spune. Daca taceai filozof ramaneai. Tataie vezi-ti de lungul nasului ca habar nu ai ce inseamna infrastructura unui punct de trecere al frontierei….

  2. S.O.S SENIORII ROMANIEI……
    ….. as dori sa trag un semnal de alarma privind persoanele in varsta , seniorii nostri care locuiesc singuri si nu le calca nimeni pragul cei cu pensii mizere din apartamentele lor sau casele din cartiere, mahalale pe care nimeni nu ii vede , sunt gasiti morti dupa zile ….. PE CAND O CAMPANIE LA FEL DE INTENSA SI DE INTERESATA FATA DE SENIORII NOSTRI UITATI DE TOATA LUMEA…..????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *