A fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică într-o localitate din Botoșani. Vechiul lăcaș a ars într-un incendiu

A fost pusă piatra de temelie pentru o nouă biserică din localitatea Tudor Vladimirescu, din comuna Albești. Vechiul lăcaș a ars într-un incendiu cumplit, iar credincioșii au demolat ce a mai rămas pentru a putea fi reconstruită o altă clădire.  Până la ridicarea bisericii, slujbele se țin în casa socială (praznicarul) acestei parohii cu hramul Sfinților Arhangheli „Mihail și Gavril”.

Sâmbătă, PS Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a sfințit piatra de temelie a bisericii și a oficiat o slujbă, împreună cu un sobor de preoți. Biserica va fi reconstruită cu bani din donații, dar și de la Primărie.

Fosta biserică distrusă de flăcări

Focul aprins în sobă pentru a încălzi biserica din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești, s-a transformat într-un incendiu care a distrus mai bine de jumătate din lăcașul de cult. Și asta după un jar căzut din soba a aprins materialele combustibile. Biserica din Tudor Vladimirescu deservea comunitatea ortodoxă din localitate, în condiţiile în care populaţia majoritară din sat este penticostală. Lăcaşul de cult era folosit de circa 100 de persoane. Biserica era construită din lemn şi a fost adusă în satul Tudor Vladimirescu în anul 1960.

FOTO Biserica arsă de un incendiu, la Tudor Vladimirescu, demolată cu ajutorul credincioșilor. Creștinii pot ajuta la reconstruirea lăcașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *