FOTO Biserica arsă de un incendiu, la Tudor Vladimirescu, demolată cu ajutorul credincioșilor. Creștinii pot ajuta la reconstruirea lăcașului

Biserica din localitatea Tudor Vladimirescu, din comuna Albești, care a ars ca o torță în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost demolată, luni, cu ajutorul credincioșilor din sat. Preotul paroh încearcă să o reconstruiască.

„Pentru construirea unei noi biserici, tot cu hramul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor a demarat deja etapele necesare realizării proiectului de arhitectură. Pe această cale facem un apel de suflet, solicitând ajutorul tuturor celor care doresc să fie ctitori sau binefăcători ai noului lăcaș de cult ce se va ridica în această localitate. Donațiile se pot face în contul acestei parohii: RO32CECEBT0136RON0280501, deschis la CEC Bank. Pentru detalii sau pentru alte tipuri de donații poate fi contactat Părintele Paroh Apetri Ioan la mobilul 0746 655 300. Precizăm că, până la ridicarea unei noi biserici, slujbele vor fi ținute în casa socială (praznicarul) acestei parohii”, precizează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor.

Focul aprins în sobă pentru a încălzi biserica din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești, s-a transformat într-un incendiu care a distrus mai bine de jumătate din lăcașul de cult. Și asta după un jar căzut din soba a aprins materialele combustibile.

Biserica din Tudor Vladimirescu deservea comunitatea ortodoxă din localitate, în condiţiile în care populaţia majoritară din sat este penticostală.

Lăcaşul de cult era folosit de circa 100 de persoane. Biserica era construită din lemn şi a fost adusă în satul Tudor Vladimirescu în anul 1960.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *