FOTO Incendiu în toiul nopții la o biserică din Botoșani! Intervenție de urgență a pompierilor- UPDATE

O biserică din județul Botoșani a fost cuprinsă de un incendiu, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Focul aprins în sobă pentru a încălzi biserica din satul Tudor Vladimirescu, comuna Albești, s-a transformat într-un incendiu care a distrus mai bine de jumătate din lăcașul de cult. Și asta după un jar căzut din soba a aprins materialele combustibile.

Alarma s-a dat puțin după ora 23.00. La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție Trusesti și Detesanentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, precum și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Albești, cu o autospeciala cu apa și spuma.

La sosirea forțelor de intervenție, ardeau bunurile din pronaos, dar și o parte din acoperiș, existând pericolul de propagare a flăcărilor la întreaga construcție. Concomitent cu acțiunea de stingere, s-a intervenit pentru evacuarea bunurilor din biserica și altar.
Pentru stingerea incendiului și inlaturarea efectelor au intervenit, in total, 16 pompieri militari și voluntari.

Biserica din Tudor Vladimirescu deservea comunitatea ortodoxă din localitate, în condiţiile în care populaţia majoritară din sat este penticostală.

Lăcaşul de cult era folosit de circa 100 de persoane. Biserica era construită din lemn şi a fost adusă în satul Tudor Vladimirescu în anul 1960.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *