Consilierii locali au decis: dalele de tramvai de pe Primăverii vor fi scoase

Consilierii locali au decis, vineri, în cadrul ședinței de Consiliu Local, ca dalele de tramvai de pe strada Primăverii să fie scoase. Proiectul a fost votat de 13 consilieri care au optat pentru această măsură, iar doi au votat împotrivă.  Astfel,  dalele din capătul liniei 1 până la intersecția cu strada Sucevei vor fi scoase. Potrivit primarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, aceste dale nu mai pot fi folosite și „nu mai are rost să le ținem pe domeniul public”.

„Este un demers firesc pentru că infrastructura nu mai poate fi folosită așa cum este astăzi. Costurile sunt de 120.000 lei pentru 100 de metri liniari, pentru strada Primăverii, cu suprafața aferentă, pe un singur fir. Banii provin de la capitolul reparații străzi, acolo unde ne apropiem de terminarea sumelor pe care le-am avut în acordul cadru, pe care astăzi îl avem în desfășurare și avem contractul cu societatea Conrec, dar între timp am demarat o nouă achiziție pentru a avea două contracte cadru pe patru ani de zile pentru reparații străzi, iar termenul de implementare pe strada Primăverii, tronson de aproximativ 1,1 km, este de câteva luni de zile”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Totodată, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, susține că va renunța la finanțarea europeană pentru reabilitarea infrastructurii de transport cu tramvaiul deoarece cofinanțarea se apropie de 50%, iar municipalitatea nu are bani. Este vorba despre un proiect de aproximativ 80 de milioane de euro.

Nu poate fi implementat proiectul cu fonduri europene pentru reabilitarea infrastructurii europene pentru tramvai”, spune edilul, deoarece cofinanțarea este foarte mare.

One thought on “Consilierii locali au decis: dalele de tramvai de pe Primăverii vor fi scoase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *