Primăria Botoșani scoate dalele de tramvai de pe Primăverii și vrea să cumpere zece autobuze electrice

Municipalitatea va scoate dalele de pe strada Primăverii din municipiului Botoșani, după sărbătorile de Paște. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a precizat că pentru aceste lucrări vor fi folosiți bani din bugetul local. Totodată, el a menționat, în cadrul unei emisiuni la Tele M, că vor fi achiziționate zece autobuze electrice care vor fi folosite pentru transportul public pe liniile 101 și 102.

„Aplicăm pentru zece autobuze electrice pe care să le transferăm companiei Eltrans în gestiune pentru traseele 101 și 102 pentru că acolo are această companie licență de transport. În celelalte zone din oraș avem operator privat pe cele șapte trasee pe care le gestionează și în paralel vom scoate dalele de tramvai de pe strada Primăverii după sărbătorile pascale”, a declarat primarul.

El a spus că Primăria Botoșani nu își permite să asigure cofinanțarea pentru proiectul tramvaielor noi, care a crescut cu încă 30 de milioane de euro. Strada Primăverii ar urma să fie finalizată tot în acest an. Noile autobuze electrice ar costa între 600.000 euro și 800.000 euro fiecare și ar urma să înlocuiască actualele autobuze diesel pe care le folosește Eltrans.

3 thoughts on “Primăria Botoșani scoate dalele de tramvai de pe Primăverii și vrea să cumpere zece autobuze electrice

  1. ..si s-a deschis cerul și a apărut soarele. Cu emoții, dar în sfârșit soluția cea corecta se va materializa. Sa fie într-un ceas bun.

  2. Daca este adevarat,este cea mai buna veste de la revolutie pana acum.
    Daca este adevarat eu o sa votez acest primar la toate mandatele.

  3. În sfârșit, mult mai bine sa fie autobuze electrice decât zgomotoasele tramvaie. Numai calea de rulare pentru tramvaie costă cât 10 autobuze electrice. O idee buna, felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *