Un oraș din județul Botoșani va avea șosea de centură. Investiția se ridică la peste 12 milioane de euro

sosea de centura, stiri, botosaniOrașul Flămânzi din județul Botoșani va avea șosea de centură, o investiție ce se ridică la peste 12 milioane de euro. Lucrările la varianta ocolitoare a Flămânziului vor demara în 2024, fondurile urmând a fi alocate, cel mai probabil, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Centura va avea șapte kilometri și va fi împărțită în două loturi. Intrarea pe această șosea de centură va fi după ieșirea din Frumușica, în curbă, și se ajunge la drumul județean, aici urmând a fi un sens giratoriu, apoi continuă până la intrarea în Cotu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat, în luna martie, un protocol de colaborare între CNAIR şi autorităţile locale din Flămânzi. Prin acest protocol de colaborare, Primăria Flămânzi se ocupă de întocmirea documentației, urmând ca ulterior CNAIR să asigure finanțarea și să scoată lucrările la licitație în vederea execuției acestora.

În maxim o săptămână, administrația din Flămânzi va scoate la licitație Studiul de Fezabilitate, Documentația Tehnică pentru Autorizarea lucrărilor de Construire și Proiectul Tehnic.

Centura Flămânziului va decongestiona orașul de traficul de tranzit, permițând șoferilor care merg de la Botoșani spre Iași sau vin dinspre Iași spre Botoșani să ocolească localitatea.

One thought on “Un oraș din județul Botoșani va avea șosea de centură. Investiția se ridică la peste 12 milioane de euro

  1. aici se vede coruptia la nivel statal ….ministri implicati in afaceri oneroase… Botosaniul are strazi neasfaltate ca in secolul 18 si tu faci centura intro comuna???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *