Raed Arafat: „Ar trebui să avem în casă provizii pentru dezastre naturale”

Şeful DSU, Raed Arafat, a recomandat românilor, luni, să aibă în case stocurile obişnuite în caz de cutremur sau alte dezastre naturale, spunând că nu are sens să „inducem panică”. Raed Arafat, contrar celor declarate de alţi oficiali ai guvernului, cere ca populaţia să aibă provizii.

„La acest moment, stocurile obişnuite pe care noi le-am recomandat altă dată pentru dezastre naturale, rămân valabile. Pentru cutremur sau cum am recomandat pe tot parcursul anului”, a spus, luni, Raed Arafat. Totodată, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), spune că în prezent nu se pune problema unui război în România şi nu are sens că cădem pradă dezinformărilor.

„La acest moment, să spunem ca să meargă lumea să se pregătească de război cred că asta a fost explicat şi altă dată… suntem o ţară membră NATO, ideea de a avea război pe teritoriul României la acest moment nu cred că o pune cineva pe masă. Deci nu are rost să inducem panică, aşa cum a fost în ultima perioadă. A venit ştirea falsă cu benzina, după care s-a încercat cu uleiul. Din fericire, acolo informaţiile au venit rapid şi oamenii nu au picat pradă acestei dezinformări”, a lămurit, luni, medicul Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat a declarat, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre platforma pentru combaterea fake-news-urilor, că monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a instituţiilor statului, existând şi directive europene în acest sens” şi a precizat că o parte din ONG-uri au decis să se retragă după scandalul public, ceea ce este regretabil. Noi avem de gând, de această dată, când apar astfel de dezinformări şi atacuri, să răspundem la ele în mod transparent şi corect, a spus Arafat, precizân că dezinformarea este o armă în aceste momente.

”Dezinformarea este o armă a altora în aceste momente. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri, chiar de ţări democratice. (..) Dar o armă folosită în aceste momente, arma dezinformării şi manipulării, trebuie să aibă răspuns imediat ca să putem să oprim orice posibilitate de a impacta negativ societatea şi instituţiile care deservesc oamenii”, a spus Raed Arafat.

Sursa: Romaniatv.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *