FOTO Mai multe femei din Stăuceni s-au testat gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin

Mai multe de femei, cu vârste între 25 și 64 de ani, din comuna Stăuceni, s-au testat gratuit, miercuri, pentru depistarea cancerului de col uterin. Acestea au profitat de faptul că Unitatea Mobilă de Screening a Institutului Oncologic din Iași a ajuns la Stăuceni și au mers să își facă testul Babeș Papanicolau, considerat cea mai bună metodă de depistare a bolii.

„Având în vedere că este vorba despre un test putem afla dacă suntem bolnavi sau nu. Prevenția este importantă pentru că pacienții, în momentul în care descoperă o boală,  în stadiul incipient poate fi tratată acea boală. Știm foarte bine, cancerul de col uterin, în ultimii ani, avem foarte multe cazuri la nivel național”, a declarat directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței.

Activitatea s-a desfășurat în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică Botoșani. Din păcate, numărul femeilor care au mers să se testeze nu a fost foarte mare, dar autoritățile din sănătate speră ca în viitor doamnele și domnișoarele să apeleze mai ușor la aceste testări gratuite atât de importante pentru o femeie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *