Elevul din Botoșani, care a suferit arsuri în timp ce era la ore, va fi externat

Adolescentul din Botoşani care a suferit arsuri pe aproximativ 20% din corp prin incendiere în timp ce se afla la şcoală va fi externat. Băiatul în vârstă de 17 ani se afla internat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi de la începutul lunii aprilie, unde medicii au constatat că avea arsuri pe faţă, torace, la nivel cervical şi pe mâini. Acesta urma să fie externat ieri, după aproape două săptămâni de spitalizare şi tratament.

„A fost programată externarea pentru azi (n.red. – marţi), părinţii au fost informaţi telefonic de luni, însă nu s-au prezentat încă. Starea generală este una bună, cu evoluţie favorabilă sub tratament în Unitatea Funcţională de Arşi. Pacientul rămâne în supraveghere de specialitate până vor sosi părinţii şi se va efectua externarea copilului”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii spun că băiatul va mai avea nevoie de consultaţii de specialitate periodice în cadrul Unităţii Funcţionale de Arşi pentru a fi reevaluat.

Incidentul a avut loc pe 4 aprilie, la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, judeţul Botoşani, în timpul unei ore de educaţie tehnologică. Profesoara, care era şi directorul liceului, a ieşit din clasă, moment în care a fost folosit un spray cu substanţă inflamabilă cu care era ştearsă tabla magnetică. Băiatul a suferit arsuri pe aproximativ 20% din corp, iar poliţiştii botoşăneni au deschis o anchetă pentru a stabili dacă a fost vorba despre autoincendiere sau dacă a fost o agresiune din partea colegilor.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *