Câte zile libere de Paşte 2022 au, de fapt, românii. Ce se întâmplă cu Vinerea Mare

În 2022 sunt 15 zile libere legale: 6 în weekend și 9 în timpul săptămânii. Dintre acestea, două sunt cu ocazia sărbătorilor de Paște. Din 2018, și Vinerea Mare a devenit o zi liberă pentru angajați.

Urmează primul Paște din ultimii 3 ani fără nicio restricție impusă din cauza pandemiei. În plus, cetățenii au mai multe zile libere, beneficiind de un weekend prelungit.

Câte zile libere de Paşte 2022 au românii

În 2022, românii au un total de 15 zile libere legale. Trei dintre ele s-au epuizat deja, e vorba de 1 și 2 ianuarie – Anul Nou și 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române.

Următoarele două zile libere pică de Paștele Ortodox, conform calendarului cu sărbători legale 2022.

Asta înseamnă că angajații românii se pot bucura chiar de o mini-vacanță de Paște. Acest respiro vine după doi ani de pandemie, în care restricțiile intense s-au aplicat în majoritatea timpului.

Anul acesta, Paștele Ortodox se sărbătorește pe 24 aprilie. Românii vor avea două zile libere, mai exact, pe 22 aprilie, atunci când se sărbătorește Vinerea Mare, precum și ziua de 25 aprilie, atunci când credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc a doua zi de Paște, potrivit fanatik

  • 22 aprilie 2022 – Vinerea Mare (liber)
  • 24 aprilie 2022 – Prima zi de Paște (liber)
  • 25 aprilie 2022 – A doua zi de Paște (liber)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *