Botoșaniul va avea pistă pentru elicoptere. Va fi construită de Inspectoratul General de Aviație

Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne a lansat, marți, licitația pentru desemnarea firmei care va construi pista pentru elicoptere din municipiul Botoșani. Investiția va fi realizat în baza unui grant din fonduri europene, în baza unui proiect depus chiar de Inspectoratul General de Aviație.

Potrivit inițiatorilor licitației, prin realizarea obiectivului „Heliport Botoșani”, se asigură o creștere a capacității de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră România- Republica Moldova. Heliportul va fi destinat zborului VFR (Zbor la vedere- Visual flight rules), el putând fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte pentru îndeplinirea misiunilor specifice Inspectoratului General de Aviație și ale unităților subordonate.

Valoarea totală a construcției pistei de elicoptere este de 1,49 milioane de lei. Amplasarea heliportului este strada Uzinei, nr. 3, în perimetrul aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, acolo unde a fost pus la dispoziție un teren de 1.908 metri pătrați.

Heliportul, utilizat în special de elicopterele SMURD; va avea o formă de pătrat cu laturile de 15 metri pătrați, iar accesul către platforma de aterizare și decolare se va face dinspre strada Doboșari.

FOTO Accident la Botoșani! Două tinere, rănite după ce au fost lovite de o mașină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *