Insolvență răsunătoare la Botoșani! Un club subvenționat de la bugetul local declarat în insolvență

Asociația Club Sportiv Magnum Botoșani, care a primit sume mari de la bugetul local al municipiului Botoșani pentru susținerea unei echipe în liga a doua de handbal masculin, a intrat, marți, în insolvență. Asociația condusă de Cătălin Vasile Stoleru a fost declarată în insolvență în baza unei decizii adoptate de magistrații de la Tribunalul Botoșani.

Această asociație a primit, în 2020, un sprijin financiar de 262.800 de lei din partea municipalității pentru acoperirea cheltuielilor de natură salarială pe perioada stării de alertă. Anul trecut, același club a primit aproape un milion de lei din bugetul local pentru finanțarea activităților sportive.

Solutia pe scurt:

Admite cererea debitoarei Asociaţia Club Sportiv Magnum. În temeiul art. 71 alin. 1 teza II rap. la art. 145 alin. 1 lit. A pct. a) din Legea 85/2014, Dispune deschiderea procedurii simplificate de insolvenţă, cu intrarea în faliment a debitoarei Asociaţia Club Sportiv Magnum, reprezentată prin preşedinte Stoleru Cătălin Vasile. În temeiul art. 73 rap. la art. 45 lit. d) teza I din Legea 85/2014, Desemnează în calitate de lichidator judiciar provizoriu pe Cabinet Individual de Insolvenţă Laura Banu, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 64 din lege, cu un onorariu provizoriu de 2.000 lei. În temeiul art. 145 alin. 2 lit. a) din Legea 85/2014, dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridicarea dreptului de administrare al acesteia. În temeiul art. 86 alin.1 din Legea 85/2014, dispune notificarea băncilor la care are deschise conturi debitoarea, în sensul de a nu dispune de sume fără un ordin al lichidatorului judiciar, sub sancţiunea amenzii judiciare prevăzută la art. 86 alin. 2 teza finală şi atragerii răspunderii pentru prejudiciul creat.

 

Situație fără precedent la Botoșani! Meci de handbal anulat din cauza datoriilor. Președintele clubului, în stare de inconștiență

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *