Șefa DSP Botoșani, avertisment pentru credincioșii care merg la biserică de Înviere, dar și pentru petrecăreți. „Nu ne aglomerăm într-un spațiu foarte mic”

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a transmis un avertisment pentru credincioșii care merg la biserică în noaptea de Înviere, dar și pentru cei care vor petrece de Paște în spații aglomerate. Medicul spune că este recomandată purtarea măștii în astfel de spații, ori cel puțin păstrarea unei distanțe astfel încât să nu fie îmbolnăviri respiratorii.

Noi recomandăm tot la prudență și la faptul că în spațiile aglomerate să existe acele… nu ne aglomerăm într-un spațiu foarte mic, chiar și la biserică, chiar și în anumite locații. Chiar dacă nu se poartă mască, dar este recomandată în spațiile cu o aglomerare de persoane pe o suprafață mică, având în vedere că în continuare în perioada aceasta sunt, pe lângă infecția cu COVID, aceste infecții respiratorii cu transmitere aerogenă și alte boli cu transmitere aerogenă, care pot produce tot felul de probleme de sănătate”, a declarat Monica Adăscăliței.

Urgențele, pregătite pentru botoșănenii care vor avea nevoie de ajutor medical de Paște. Medic: Să nu se facă excese de niciun fel, de la cel alimentar la alcool

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *