Urgențele, pregătite pentru botoșănenii care vor avea nevoie de ajutor medical de Paște. Medic: Să nu se facă excese de niciun fel, de la cel alimentar la alcool

Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Botoșani, dar și Centrul de Urgențe de la Dorohoi, sunt pregătite pentru a face față valului de pacienți din perioada sărbătorilor ori după Paște, când, de regulă, botoșănenii ajung la spital din cauza exceselor alimentare ori a consumului exagerat de alcool.

Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, le recomandă tuturor să aibă grijă ce și cât mănâncă în perioada sărbătorilor, mai ales că organismul a fost supus postului în ultima vreme.

„Prudență! Să nu se facă excese de niciun fel, de la cel alimentar la alcool, și așa mai departe pentru că după această perioadă de post organismul este extrem de expus la o nouă alimentație, la mâncărurile destul de consistente de sărbători și atunci apar aceste tulburări digestive și alte probleme medicale. Și întotdeauna după un post de 40 de zile organismul are de suferit când revii la mâncarea obișnuită”, a spus Monica Adăscăliței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *