Un tânăr din Botoșani va face pușcărie pentru un moment de teribilism. A vrut să se distreze cu o mașină furată

politie rutiera noapteaUn tânăr din județul Botoșani, care în luna octombrie a anului trecut, a furat o mașină, a condus-o beat criță, apoi a abandonat autoturismul și s-a ascuns în curtea unei femei, va sta după gratii timp de doi ani și opt luni. Botoșăneanul Ilie Dănuț Pavel a fost condamnat definitiv, luni, de magistrații de la Curtea de Apel Suceava pentru conducere fără permis, sub influența băuturilor alcoolice, furt calificat și punerea în circulație a unui autoturism cu numere false.

Totul s-a petrecut pe 6 octombrie 2021, când un bărbat de 48 de ani din Sulița a anunțat că cineva i-a furat mașina, un Mercedes Vito, care era parcată pe drumul comunal în fața locuinței sale. În urma verificărilor făcute de polițiști, a fost depistat autoturismul în trafic, pe raza comunei Lunca, însă în momentul efectuării semnalului de oprire, conducătorul auto, un tânăr de 25 de ani, și-a continuat deplasarea, pe un drum de exploatare agricola și forestieră, fiind urmărit de polițiști până în comuna Trusesti, unde a abandonat autoturismul și s-a ascuns în curtea unei femei de 84 de ani.

Oamenii legii l-au prins și l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ilie Dănuț Pavel schimbase plăcuțele de înmatriculare cu unele false, de Germania, și, în plus, tânărul avea dreptul de a conduce autovehicule anulat. El a fost reținut și ulterior arestat preventiv.

Tânăr din Botoșani, arestat pentru patru infracțiuni după o goană cu poliția pe urmele sale. Incredibil ce a fost în stare să facă

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Pavel Ilie-Dănuț împotriva sentinţei penale nr.239 din data de 25.02.2022 pronunţate de Judecătoria Botoşani în dosar nr. 9824/193/2021. Desfiinţează în parte sentinţa penală mai sus menţionată şi în rejudecare: Înlătură din sentinţă dispoziţia de aplicare a art. 43 alin. 1 Cod penal, art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal şi art. 39 alin.1 lit. b Cod penal.

1. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Pavel Ilie-Dănuț la pedeapsa de 6 (șase) luni închisoare (în loc de 7 luni închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de furt în scop de folosință, prev. de art. 230 alin. 1 Cod penal raportat la art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b Cod penal.

2. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Pavel Ilie-Dănuț la pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare (în loc de 1 an închisoare), pentru săvârșirea infrac?iunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 2 Cod penal.

3. În baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Pavel Ilie-Dănuț la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare (în loc de 1 an închisoare), pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal.

În temeiul art. 38 alin. 1 şi 2 Cod penal raportat la art. 39 alin.1 lit. b Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite în sarcina inculpatului prin prezenta decizie cu pedeapsa de 8 luni închisoare stabilită prin sentinţa atacată pentru săvârșirea infrac?iunii prev. de art. 334 alin. 2 Cod penal, şi aplică acestuia pedeapsa cea mai grea, de 8 luni închisoare, la care adaugă un spor de 6 luni închisoare, reprezentând 1/3 din suma celorlalte pedepse cu închisoarea, urmând ca în final, să execute o pedeapsă rezultantă de 1 (un) an şi 2 (două) luni închisoare. În temeiul art. 43 alin. 1 Cod penal, adaugă pedeapsa rezultantă de 1 (un) an și 2 (două) luni închisoare la pedeapsa de 1 (un) an și 6 (șase) luni închisoare aplicată prin sentința penală nr. 1077 din 10 noiembrie 2020 pronunțată de Judecătoria Botoșani în dosarul nr. 13581/193/2019, definitivă prin neapelare la data de 25.11.2020, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă finală de 2 (doi) ani ?i 8 (opt) luni închisoare, în regim de detenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *