Românii care pot primi 300 de lei de Paște. Vești bune pentru acești angajați

Foto: Shutterstok

Veste bună pentru angajații din România. Vor putea primi, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, 300 de ron, față de 150 ron cât era anul trecut. De asemenea, se pot da până la 300 de lei și copiilor angajaților.

Firmele vor putea da angajaților cadouri în bani de 300 de lei

Valoarea aceasta de 300 de ron este scutită integral de la plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale. Pentru sume care depășesc 300 de ron, se aplică impozitul pe venit de 10% și contribuțiile sociale obligatorii. Cu toate acestea, angajatorul nu este obligat să acorde aceste cadouri, ele fiind opționale.

Ultima majorare a plafonului a avut loc în anul 2005, de la 120 de lei la 150 de lei, iar acum s-a majorat din nou la 300 de lei. Cadourile în bani sau în natură, inclusiv și tichetele, se pot da cu ocazia Paștelui, Crăciunului și a altor sărbători. Totodată, se pot acorda angajaților în beneficiul copiilor minori ai acestora cu ocazia zilei de 1 iunie.

„Cardul cadou rămâne al doilea cel mai dorit beneficiu de către angajaţii români, potrivit datelor extrase din platforma noastră de beneficii flexibile, Benefit. Pentru angajatori, acesta înseamnă o modalitate de a creşte satisfacţia angajaţilor, engagement-ul şi, în cele din urmă, retenţia acestora. Totodată, tichetele cadou pe suport electronic vin şi cu avantaje fiscale semnificative. Iar suma de 300 de lei, dublă faţă de cea pe care angajatorul i-o putea oferi până acum salariatului prin tichetele cadou pe suport electronic, constituie un beneficiu cu atât mai important.”, a declarat Codruţ Nicolau, Director General, Edenred România şi Benefit Systems.

Sursa:playtech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *