Botoșăneanul care și-a ucis fosta soție, trimis în judecată. Este înspăimântător ce i-a putut face propriului copil de 12 ani

Botoșăneanul de 45 de ani, care și-a ucis fosta soție și și-a înjunghiat fosta soacră și cumnată, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Marian Petru, din comuna Lozna, este judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de  „omor calificat”, „tentativă la omor calificat”, „violare de domiciliu”, „distrugere”, „furt”, „violenţă în familie” şi „rele tratamente aplicate minorului”.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2022, pe fondul unor relaţii tensionate cu fosta soţie, S.C., Marian Petru a pătruns fără drept în curtea locuinţei unui vecin al acesteia, a distrus un lacăt pentru a pătrunde în casă cu scopul de a urmări victimele şi a sustras şi consumat cantitatea de 300 ml ţuică.

În ziua de 14 februarie 2022, în jurul orei 15.30, el a intrat fără drept în domiciliul fostei soţii, S.C., care locuia împreună cu persoanele vătămate S.D., S.V. şi S.C., din comuna Şendriceni, unde a înjunghiat-o pe fosta soţie cu 41 de lovituri de cuţit, cauzându-i decesul.

În aceleaşi împrejurări, cu acelaşi cuţit, inculpatul a mai înjunghiat alte două persoane, respectiv pe S.V. şi S.C., provocându-le leziuni pentru vindecarea cărora au necesitat 20-22, respectiv 50-55 zile de îngrijiri medicale.

Și-a terorizat fiul de 12 ani

La data de 07 februarie 2021, în timp ce minorul M.M., în vârstă de 12 ani, se afla la domiciliul tatălui său, a fost lovit de către acesta cu palma peste faţă, după care a fost legat de piciorul drept de o grindă dintr-o anexă gospodărească, unde a stat atârnat cu capul în jos câteva minute.

„Prin aceste acte, dar şi prin alte violenţe anterioare, minorului i-a fost pusă în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *