Scandalos! Un individ care a bătut un taximetrist din Botoșani și l-a lăsat fără mașină a scăpat de arestul preventiv

Atacatorul taximetristului de la Suharău a scăpat de arestul preventiv.  Marius Valentin Fieraru a depus la instanță o contestație față de măsura de arest preventiv, el afându-se în Penitenciarul Botoșani, iar miercuri, magistrații Tribunalului Botoșani au decis ca acesta să fie pus sub arest la domiciliu. Atenție: el nu are voie să părăsească locuința în care se află, la Suharău, timp de 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2022 şi până la data de 12 mai 2022 inclusiv.

Fieraru a fost arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, după ce l-a amenințat cu o șurubelniță pe taximetristul la serviciile căruia apelase pentru a fi transportat de la Dorohoi la Suharău.

După ce l-a dat jos din mașină, bărbatul din Constanța a fugit la volanul taxiului, pe care l-a avariat când a fost urmărit de polițiști. Bărbatul a fost prins abia după ce polițiștii au făcut uz de armă, trăgând zece focuri de avertisment.

Iată decizia instanței:

Solutia pe scurt: Admite contestaţia formulată de inculpatul Fieraru Marius Valentin împotriva încheierii penale nr. 12 din 07 aprilie 2022, pronunţată în dosarul nr. 1969/217/2022/a4 al Judecătoriei Darabani. Desfiinţează încheierea atacată şi, în rejudecare, În temeiul art. 242 rap. la art. 218 Cod procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Fieraru Marius Valentin, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Botoşani, pentru săvâr?irea infrac?iunilor de tâlhărie calificată, prev. ?i ped. de art. 233 alin.1, art. 234 alin.1 lit. a ?i e Cod penal, furt calificat (două acte materiale) prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b ?i d cu aplicarea art. 35 Cod penal, furt calificat prev. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b, alin. 2 lit. b, cu aplicarea art. 77 lit. a Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal. cu măsura preventivă a arestului la domiciliu constând în obligaţia impusă inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 13 aprilie 2022 şi până la data de 12 mai 2022 inclusiv, de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat în sat/comuna Suharău, jud. Boto?ani fără permisiunea organului judiciar în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu inculpatul Ştefănescu Florin Adrian, cu persoanele vătămate Hudişteanu Ioan, Ciurariu Vasile, dar şi cu martorii Zvâncă Alexandru, Ungureanu Eusebiu domiciliat în sat Dumeni, Livadariu Ilie Cătălin şi Volintiru Maria. Atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează ca organ de supraveghere Post poliţie comunal Suharău, judeţul Botoşani. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Fieraru Marius Valentin de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 1/UP din 10 noiembrie 2021 emis de Judecătoria Darabani, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu în sumă de 313 lei se va avansa Baroului Botoşani din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 13 aprilie 2022.

Ei sunt cei doi polițiști care l-au prins pe agresorul taximetristului de la Botoșani. „Am tras mai multe focuri de avertisment, iar el a continuat să fugă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *