Șocant! Un bărbat s-a sinucis în toaleta spitalului

Un bărbat de 62 de ani, diagnosticat cu tuberculoza, și-a pus capăt zilelor chiar în toaleta din secția exterioara „Dr. Clunet” din Bucium a Spitalului de Pneumoftiziologie. Redam mai jos declarația managerului Spitalului, Radu Crișan Dabija.

Este o zi extrem de trista pentru spitalul nostru deoarece un pacient diagnosticat cu tuberculoza multidrog rezistenta a ales sa isi puna capat zilelor in toaleta din sectia exterioara “Dr. Clunet”, din Bucium.

Este vorba despre un pacient in evidenta spitalului din 2014 cu tuberculoza, cu multiple internari si recaderi. A fost internat in sectia IV din 15.02 (de aproximativ 2 luni) si era inca pozitiv la testele din sputa pentru tuberculoza, fiind considerat contagios.

Mentionam ca pacientii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie beneficiaza saptamanal de asistenta psihologica cu sprijinul psihologului spitalului.

Gestul acestui pacient ne-a tulburat si intristat. Suntem alaturi de familia indoliata si ne folosim de acest prilej pentru a trage inca o data un semnal ferm de alarma asupra poverii tuberculozei si a urmarilor acestei nemiloase boli care, pe langa distructiile pulmonare importante, iata ca lasa si rani adanci in sufletul pacientilor, impingandu-i catre asemenea gesturi necugetate.”

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *