Un bărbat din Botoșani și-a bătut femeia cu care trăia până a ucis-o. Botoșăneanul și-a aflat, marți, pedeapsa

Un bărbat de 43 de ani, din comuna Rădăuți Prut, a fost condamnat, marți, de magistrații de la Tribunalul Botoşani după ce și-a ucis concubina în bătaie. Este vorba despre Liviu Nechita, care a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor” şi „lovire sau alte violenţe” la o pedeapsă de 15 ani și trei luni de închisoare.

Pe 29 aprilie 2021, în timp ce se afla la o stână împreună cu concubina sa, a lovit-o pe aceasta cu obiecte şi mijloace contondente, cauzându-i multiple leziuni, care au dus la deces.

Procurorii susțin că, cu două zile înainte, botoșăneanul şi-a lovit concubina cu pumnii şi palmele peste faţă şi corp, cauzându-i leziuni care, în caz de supravieţuire, ar fi necesitat 7-8 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Nechita Liviu, în prezent aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Botoşani, pentru săvârşirea infracţiunilor de: – omor”, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 199 alin. 1 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal art. 375 și art. 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa de 15 (cincisprezece) ani închisoare şi la pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani. În temeiul art. 65 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal. – „lovirea sau alte violenţe” prev. şi ped. de art. 193 al. 2 Cod penal, raportat la art.199 al. 1 Cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 9 luni închisoare. Constată că cele două infracțiuni sunt săvârșite în concurs real și, în temeiul art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică inculpatului Nechia Liviu pedeapsa cea mai grea de 15 ani închisoare, sporită cu 3 luni închisoare reprezentând o treime din cealaltă pedeapsă aplicată, inculpatul urmând să execute pedeapsa de 15 ani ( cincisprezece ani) și 3 (trei) luni închisoare.

Un bărbat din Botoșani a fost arestat pentru că ar fi amenințat doi polițiști și ar fi lovit mașina de poliție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *