Un important conac din Botoșani va fi reabilitat prin CNI. Investiția este de peste 15 milioane lei

Consiliul Local Darabani, întrunit joi, 31.03.2022, în ședință ordinară a votat predarea conacului Balș către Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții în vederea executării obiectivului de investiții ”reabilitarea, modernizarea și extinderea monumentului istoric”. Valoarea totală a investiției este de peste 15 milioane lei.

De asemenea, aleșii locali dărăbăneni au aprobat indicatorii tehnico-economici și devizul general privind cheltuielile necesare acestui obiectiv de investiții. În 14 ianuarie ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Ceske Atilla a efectuat o vizită de lucru la Darabani și le-a promis dărăbănenilor că va susține proiectul reabilitării clădirii simbol a orașului Darabani.

 ”Acolo de unde vin eu (n.r.-Oradea, unul dintre cele mai frumoase orașe din România), prima dată sunt conservate muzeele, apoi se toarnă asfaltul”, a spus Cseke Attila, care a promis în ianuarie că va semna în cartea de oaspeți a Conacului Balș după reabilitarea acestuia.

Primarul Alin Gîrbaci s-a deplasat la începutul lunii februarie la Ministerul Dezvoltării pentru a pune la punct documentația necesară. Valoare finanțată a proiectului este de 3.159.437,64 euro. ”Ministrul s-a ținut de cuvânt” ne-a transmis Mijhai-Alin Gîrbaci, primarul orașului Darabani.

Șeful proiectului este arhitectul George Subotnicu, fiul profesorului Liceului ”Dimitrie Cantemir”, Corneliu Subotnicu. Autoritățile locale au alocat 70.096, 95 lei, cofinanțare a proiectului.

Sursa: darabaneni.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *