FOTO Ei sunt pompierii care au salvat 16 oameni dintr-un bloc din Botoșani, unde a izbucnit un incendiu. Pentru unul dintre ei, au intrat în foc

Nu mai puțin de 16 oameni au fost salvați de pompieri, vineri, dintr-un bloc, după ce o garsonieră a luat foc. Incidentul a avut loc  pe strada Aleea Parcului din municipiul Botoșani. Pompierii au fost fotografiați când, la finalul misiunii, istoviți, s-au oprit în hol să-și tragă răsuflarea.

Nu se plâng, nu așteaptă laude, nu cer nimic în schimb. Da, sunt angajați și își fac meseria, dar pentru ei nu este un simplu serviciu. Sunt pompieri 24 din 24 pentru că și în timpul liber sar în ajutor atunci când este nevoie de ei.

„Pentru unul dintre ei, trei colegi au intrat în foc. Bărbatul era în balcon, în poziția ghemuit, convins că nimeni nu mai poate trece de flăcările uriașe și fumul dens. Târâș, pe pipăite, pompierii l-au găsit. L-au purtat pe brațe și l-au dus la ambulanță. Bărbatul, de 30 de ani, a ajuns la spital. În urma lui, pompierii au stins incendiul, care, cel mai probabil, a fost provocat de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată lângă materiale combustibile. …și…. dacă suna alarma, salvatorii își șterg sudoarea de pe frunte și plecă din nou în misiune”, spun reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Patru echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, autoplatforma de lucru la înălțime, dar și două ambulanțe SAJ, polițiști și jandarm au fost mobilizați la locul evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *