A scăpat de război, dar a murit la Botoșani. O ucraineancă a decedat la Spitalul Județean

O femeie din Ucraina a reușit să fugă de război, scăpând de bombardamente, dar a  murit la Botoșani. Este vorba despre o femeie de 67 de ani, din Kiev, care a plecat cu fiica sa din Ucraina, însă după ce au trecut granița din Republica Moldova în România, femeia a început să se simtă tot mai rău, așa că a ajuns la Spitalul Județean Botoșani.

„A fost o pacientă cunoscută cu probleme oncologice”, ne-a declarat directorul Spitalului Județean Botoșani, Doina Caba.

Ucraineanca a fost internată la Spitalul Botoșani pe 10 martie, cu o stare generală gravă, instabilă hemodinamic, insuficiență cardio-respiratorie, dar și renală. Medicii botoșăneni au făcut tot posibilul pentru a o salva, dar, din păcate, la data de 27 martie, femeia a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul.

Un refugiat a ajuns împușcat la Spitalul Județean

Un refugiat a ajuns împușcat, pe 12 martie, la Spitalul Județean Botoșani. Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, din Turkmenistan, care care locuia în Kiev, unde studia la Agronomie. El a fost rănit de mai multe fragmente de gloanțe în urmă cu aproximativ două săptămâni și a stat o vreme internat în spitalul din Kiev.

Din cauza bombardamentelor a fost nevoit să plece, iar alături de un amic au fugit cu o mașină până în Republica Moldova. De aici, a vrut să ajungă în Turcia, dar după ce a trecut în România s-a prezentat la UPU pentru plăgile împușcate s-au infectat. Potrivit medicului Monica Adăscăliței, el prezenta mai multe plăgi împușcate, suprainfectate, „în regiunea fesieră și lombară, o fractură de șold stâng și gleznă”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *