Un refugiat a ajuns împușcat la Spitalul Județean Botoșani

Un refugiat de 33 de ani a ajuns împușcat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani. Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, din Turkmenistan, care care locuia în Kiev, unde studia la Agronomie. El a fost rănit de mai multe fragmente de gloanțe în urmă cu aproximativ două săptămâni și a stat o vreme internat în spitalul din Kiev.

Din cauza bombardamentelor a fost nevoit să plece, iar alături de un amic au fugit cu o mașină până în Republica Moldova. De aici, a vrut să ajungă în Turcia, dar după ce a trecut în România s-a prezentat la UPU pentru plăgile împușcate s-au infectat.

Potrivit medicului Monica Adăscăliței, el prezenta mai multe plăgi împușcate, suprainfectate, „în regiunea fesieră și lombară, o fractură de șold stâng și gleznă”.

A fost împușcat în data de 27, a fost internat la spitalul din Kiev, ulterior a ținut să plece dorind să ajungă în Turcia, el fiind din Turkmenistan, pe traseu am înțeles că a fost un convoi de mașini care plecau mai mulți spre graniță și a fost din nou atacat. S-a internat într-un alt spital după care a plecat fără aviz și a ajuns în România, prin Vama Stânca, după care a ajuns în UPU azi dimineață, la 5.27. El este stabil, prezintă în continuare alicele, corpurile străine și a fost internat pe secția de Chirurgie”, a declarat Monica Adăscăliței.

Un preot din Botoșani a cazat refugiați în propria casă. „Oamenii aceștia sunt obosiți și stresați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *