Reacția Poliției în cazul adolescentei din Botoșani, care a rămas însărcinată și a plecat de acasă

Adolescenta de 16 ani, din Cristești, care a rămas însărcinată cu iubitul său și a plecat de acasă, își va putea crește copilul alături de tânărul de 19 ani. Chiar dacă părinții au făcut plângere la Poliție, fata urmează să împlinească 17 ani și tânărul nu poate fi tras la răspundere.

„Din verificările noastre, nu au rezultat fapte de natură penală sau contravențională”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.

Potrivit acesteia, actul sexual cu un minor se sancționează până la 16 ani. Totul scandalul a izbucnit în momentul în care părinții tinerei s-au întors din străinătate, iar fata era la iubitul său. Aceștia au vrut să își ia fata acasă, dar ea a refuzat. În plus, tânărul de 19 ani este decis să își asume răspunderea pentru copil și să aibă grijă de ea. Totodată, familia acestuia îi susține pe cei doi tineri.

Potrivit directorului DGASPC Botoșani, Doina Nacu, cazul este în evaluare. Ea a fost dusă la maternitate pentru o serie de analize, iar apoi la Centrul de Primire în Regim de Urgență până la finalizarea verificărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *