Immofinanz pregătește investiții de un miliard de euro în 12.000 de apartamente deasupra magazinelor Stop Shop. În România are un singur astfel de parc de retail, la Botoșani

Immofinanz pregătește investiții de un miliard de euro în 12.000 de apartamente care vor fi construite deasupra magazinelor STOP SHOP, a anunțat compania. În România, dezvoltatorul deține un astfel de parc de retail la Botoșani.

În total, vom investi aproximativ un miliard de euro în extinderea On Top Living în următorii cinci până la șapte ani în țările în care activăm, și astfel vom avea noi surse surse de câștig. Procedând astfel, dorim să recurgem la un grad tot mai mare de finanțare durabilă și socială. Datorită creșterii masive a cererii de către bănci și investitori pentru investiții durabile, acest lucru duce o expansiune rapidă și întărește poziția competitivă a Immofinanz “, spune Stefan Schönauer, membru al Comitetului Executiv al dezvoltatorului.

Compania intenționează să extindă portofoliul de parcuri de retail de la 100, câte are în prezent, circa 140 în următorii ani. Immofinanz va construi apartamente pe mai mult de 50% dintre parcurile de retail. Faza de planificare a proiectului pilot de la Viena a fost deja finalizată, iar un alt proeict pilot se află în derulare în Borca, Serbia.

Immofinanz este unul dintre cel mai mari investitori din România, cu un portofoliu de circa 800 de milioane de euro. Omul de afaceri Radovan Vitek a ajuns să controleze mai mult de jumătate din companie prin CPI Property Group.

Sursa: economica.net

3 thoughts on “Immofinanz pregătește investiții de un miliard de euro în 12.000 de apartamente deasupra magazinelor Stop Shop. În România are un singur astfel de parc de retail, la Botoșani

  1. Cenzurati!!! Mai scriu un comentariu!
    Sa facem niste calcule:
    – un apartament cu o suprafata construita de 100mp si o inaltime de 2.5m are un volum de 250mc.
    12.000 x 250 = 3.000.000mc
    Suprafata construita la Stop Shop este de aproximativ 12.000 mp.
    Inaltimea constructiei care ar presupune 12.000 apartamente ar fi de: 3.000.000/12.000=250 metri, nu credeti ca e cam mult?
    – 12.000 apartamente ar presupune cam 36.000 locuitori pe putin, de unde atata populatie pentru aceste apartamente?

  2. Vor investi si vor construi 12000 de apartamente in toate parcurile STOP SHOP, nu doar in cel de la Botosani. Cititi mai bine articolul, nu printre randuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *