Ce se va întâmpla cu bebelușul abandonat de mamă la o mănăstire din Botoșani

Tânăra de 25 de ani, din Broscăuți, care și-a abandonat bebelușul la mănăstire, a fost consiliată de reprezentanții Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani, urmând ca în cursul zilei de luni atât ea, cât și bebelușul, să fie externați. Cele două vor ajunge la locuința părinților tinerei, din Broscăuți, bunici care și-a arătat disponibilitatea pentru a o crește pe micuță.

„Cele două urmează să fie externate în cursul zilei de astăzi, dar vor fi monitorizate. Fata a suferit o depresie postnatală, dar nu reprezintă un pericol pentru copilaș”, ne-a declarat directorul DGASPC Botoșani, Doina Nacu.

Fata provine dintr-o familie înstărită din localitatea respectivă, iar bunicii au posibilități financiare pentru a avea grijă de nepoțica lor. Totodată, aceștia își doresc să crească fetița, dar și să o ajute pe fiica lor să depășească depresia.

Fetița de doar două săptămâni a fost abandonată în fața uneia dintre cele mai importante mănăstiri din județul Botoșani. Aceasta a fost lăsată de propria mamă pe pridvorul bisericii de la Mănăstirea Gorovei. Fetița de doar două săptămâni a fost găsită de către unul dintre preoți, care la rândul său l-a anunțat pe starețul mănăstirii. Imediat după, preotul a sunat la 112. Ajunsă în grija medicilor, micuța a fost internată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *