Încă o primărie din Botoșani oferă bani pentru fiecare copil născut. Primar: M-am gândit să întinerim un pic satul

Foto: Clubul Bebelusilor

Încă o primărie din județul Botoșani încearcă creșterea natalității din localitate și oferă bani pentru fiecare copil nou-născut. Este vorba despre Primăria Bălușeni, care, prin decizia luată la nivelul Consiliului Local, oferă câte o mie de lei pentru fiecare nou-născut în comună.

Propunerea a venit din partea primarului Claudiu Doroftei, care a văzut că rata natalității din localitate este tot mai scăzută în ultimii ani și vrea să schimbe acest lucru. Potrivit șefului administrației locale, numai anul trecut, în localitatea pe care o conduce s-au înregistrat doar 15 nașteri, adică cu 30% mai puține decât în anul precedent.

Este un sprijin pe termen nelimitat. Cel puțin cât voi fi eu primar vreau să ofer acest ajutor. Nu e mult, nu e puțin, dar încercăm să îi motivăm să facă copii pentru că într-adevăr a scăzut mult natalitatea, nu numai la noi. Încercăm să le oferim și condiții pentru a avea unde să își crească copiii, de aceea investim și în infrastructura școlară etc. M-am gândit să întinerim un pic satul”, ne-a declarat primarul.

Recent, și Primăria Cristești a anunțat că oferă câte un stimulent financiar de 500 lei pentru femeile care nasc.

Satul din județul Botoșani care creşte natalitatea în România. Trei sferturi dintre localnici au sub 18 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *