Primarul din Botoșani care vrea să crească natalitatea. Acordă sprijin femeilor care nasc

Foto: Clubul Bebelusilor

Primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, vrea să crească natalitatea în localitate. El a inițiat un proiect de hotărâre prin care femeile care nasc vor primi sprijin financiar. Consiliul Local Cristesti a adoptat in sedința de miercuri, 9 februarie 2022, proiectul de hotarare prin care stimulentul financiar va fi acordat pentru fiecare copil nascut.

„Am luat aceasta decizie pentru a stimula cat de cat cresterea natalitatii in comuna Cristesti. Pentru fiecare copil nascut, Primaria Cristesti va acorda suma de 500 de lei, cu conditia ca cel putin unul dintre parinti sa aiba domiciliul in comuna Cristesti. Ne-am fi dorit ca suma sa fie mai mare, insa in acest moment atat ne permite bugetul”, a declarat Lucian Borfotina, primarul comunei Cristesti.

Beneficiarii sunt părinții/părintele copilului născut cu domiciliul sau reședința pe raza administrativ teritorială a comunei Cristesti şi care locuiesc efectiv în comuna Cristesti. Cererea privind acordarea stimulentului pentru nou-născut se va depune, pentru fiecare nou-născut la Compartimentul Asistență Socială, împreună cu toate documentele necesare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *