Un tânăr și-a cumpărat un permis fals cu 100 euro ca să-și poată găsi de muncă. Polițiștii de frontieră botoșăneni l-au prins

Un tânăr de 20 de ani și-a cumpărat un permis de conducere fals cu 100 euro în speranța că își va găsi de muncă. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit ascuns un document de identitate cu însemnele autorităților române, fals, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră, Minodoroa Răcnea.

Sâmbătă, 19 martie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pe sensul de intrare în țară, pasager într-un autocar înmatriculat în R. Moldova, ce efectua o cursă către Germania, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

„Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au descoperit asupra sa, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, ce avea imprimată fotografia și datele de identificare ale tânărului. Documentul în cauză nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, iar în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că acesta este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat cartea de identitate contra sumei de 100 de euro, cu scopul de a o folosi în Germania, pentru a obține mai ușor un loc de muncă”, a precizat Răcnea.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *