Controale ale inspectorilor de muncă la mai multe societăți din Botoșani. Vezi din ce domeniu!

itm BotosaniInspectorii de muncă vor desfășura o amplă acțiune de control în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii din Botoșani care îşi desfăşoară activitatea în domeniul Comerțului cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial de MUncă Botoșani, verificările au ca scop eliminarea neconformităţilor constatate  în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activitățile specifice din societățile comerciale care au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata și creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă. Controlul este demarat ca urmare a numărului mare de angajați din domeniu dar și a numărului mare de accidente de muncă care situează această activitate economică pe locul 2 la totalul accidentelor de muncă.

Având în vedere riscurile la care sunt expuşi lucrătorii în domeniul comerțului cu ridicata, este necesară organizarea periodică a unor acţiuni de control privind modul în care lucrătorii conştientizează riscurile din unitate, ca primă condiţie pentru adoptarea unor atitudini, comportamente şi acţiuni adecvate în prevenirea producerii de accidente”, se precizeaza in comunicatul ITM.

Acţiunile de control se vor efectua la minimum 10 angajatori din domeniul Comerțului cu ridicata și vor avea loc în trimestrele I-IV din anul 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *